Модата от 90-те години се характеризираше с много блясък, дебели платформи, бели маратонки и неон, експлозивна комбинация от контрастни цветове и стилове. Този сезон наблюдаваме много от тези тенденции в съвременните дамски обувки. Всичко ново до голяма степен е добре забравено старо, пречупено през идеите на съвременните дизайнери. Кои са модните тенденции при обувките за пролет-лято 2021 година, откраднати от 90-те години на миналия век?

Белите маратонки се завръщат

Модерни и обожавани от младите хора през 90-те, белите сникърси и маратонки триумфално се завръщат. Този сезон трябва да имаш поне един снежен чифт в гардероба си. Свежи, летни, удобни, внасящи младежко излъчване на всяка визия, те са чудесен избор за сезона. Даващи възможност за множество съчетания, те са лесни за носене. Може да ги комбинираш със спортния сет, дънките си и дори късата пола и топа. От материите, с които се съчетават най-хармонично, идеален е денимът. В бутик Арена ще откриеш разнообразие от дамски маратонки в бял цвят. Може да избираш между ултра леките и удобни дамски маратонки Doly, решени изцяло в бял цвят, или модел Lena, изработен от текстил с бляскав акцент, променящ цвета си под въздействие на светлината.


beli-kecove

      

Маратонките с дебели платформи от 90-те години отново са хит

Наред с белите маратонки тази година се завръща и друга модна тенденция от 90-те – маратонките с дебела платформа. Те прибавят сантиметри към ръста ти, без да жертваш комфорта си. Удобни и с авангардна визия, те са чудесен избор за свободното ти време тази пролет. Може да съчетаеш двете завърнали се тенденции – белия цвят и високите платформи с дамски маратонки Nifera.  Изработени са от текстил, осигуряващ свежест на ходилата през топлия сезон, а височината на платформата им е почти 7 см.

 

kecove-beli

     

Завръщането на спортните чехли.

Наред с елегантните модели дамски чехли тази година по модните подиуми шестваха спортни модели. Подобни на джапанки, но с интересни акценти, детайли и цветове, те превземат и улицата. След триумфа им през 90-те очакваме тази година също да се превърнат в любим модел за свободното време, осигуряващ удобство и сухи крака през целия ден. Забелязваме разнообразие от детайли по тях – ципове, токи и други интересни дизайнерски хрумвания. Моделът дамски чехли Lenora е изработен от висок клас кожа с интересен принт и цветни подметки, придаващи шик на визията.

 

damski-chehli

       

Завръщане на блясъка.

Модата от 90-те остави незаличима следа с блясъка си, граничещ с кич. Тази година блясъкът се завръща, но в много по-стилен вариант – нежни камъни по спортните обувки, кожа с намек за брокат или отблясък, намекващ за течен метал. Наблюдаваме блясъка както по токовете на официалните обувки като дамски сандали с ток Taylor, така и върху чехлите като модела Soni.  Taylor съчетават няколко възродени модни тенденции в една – блясъка, дебелите токове, осигуряващи стабилност, каишките, подчертаващи фините дамски глезени и поддържащи обувката добре към крака.

 

obyvki-s-bliasak

 

С какво да съчетаеш новите си обувки с блясък?

За да избегнеш кича и да извлечеш най-доброто от бляскавите си обувки, трябва да знаеш как и с какво да ги съчетаеш. Блясъкът на обувките се нуждае от изчистено и едноцветно облекло. Най-подходящи са черният и белият цвят. Златистите обувки стоят нежно и хармонично и с бежово. Сребристият блясък чудесно изпъква на фона на белите дрехи. За по-авангардна визия и за вечерно облекло може да съчетаеш сребърните обувки и с черна или червена рокля. Страстният червен цвят стои удивително добре със сребристия блясък. Новите тенденции сочат, че блясъкът обхваща и спортните стоки, разчупвайки и променяйки правилата – блясък в спорта вече не е табу. Наслади му се.

По-стари публикации По-нови