След като разбрахме, че белите кецове се завръщат това лято с пълния си блясък и разгледахме различните им начини за съчетаване и създаване на уникална и неповторима визия, е време да се научим как да се грижим за тях. Подходящата грижа помага за поддържане на снежния им цвят, доброто състояние на материята и удължава живота им. Зацапаните и захабени кецове развалят цялостната визия и съсипват впечатлението за вас. Поддържането им не е лесна задача, но с тези трикове и правила ще запазите цвета им искрящо бял възможно най-дълго.

 

 

Как да перем белите кецове?

Пералнята е враг на белите ви кецове. Повечето ще излезнат от нея жълтеникави и съсипани. Ако трябва да изперете белите си кецове от текстил, направете го в леген с топла вода и подходящ течен плах за бяло пране. Прахообразният ще се натрупа неестетично върху кецовете, а този за цветни дрехи няма да постигне съвършената белота. Ако имате нужда от екстра сила, добавете малко сода за хляб към водата с праха. Този начин на изпиране е идеален за кецове и гуменки от плат като модела ни дамски гуменки Arianna. Ниската им подметка и свежия дизайнерски акцент ще ги превърнат бързо във ваш любим модел, чиито живот ще искате да съхраните възможно най-дълго. При солидни замърсявания може да използвате да изтъркване стара четка за зъби. Изберете такава с мек косъм и не търкайте прекалено енергично, за да не съсипете текстила. Наблегнете с повече сила на гумените части и подметките. Избягвайте да ги носите в дъжд и кално време, за да ги запазите чисти по-дълго.

 

beli-kecove

 

Как да изпираме връзките на кецовете си

Не се изкушавайте да перете кецовете заедно с връзките или да ги пуснете в пералнята. Изперете връзките на ръка със сапун и ги оставете да изсъхнат на слънце. Слънцето помага за възвръщане на белотата им. Веднага, щом забележите, че вече са леко захабени или раздърпани, заменете ги с нови, за да не съсипват вида на кецовете ви.

 

Как да почистим кожените бели кецове?

Кожените бели кецове са по-лесни за почистване. Кожата задържа по-малко мръсотия и зацапвания. Тя може и трябва да бъде почистена и в движение. Ако зацапате белите си кецове на път за офиса, не изчаквайте да се приберете, за да ги почистите. Това съсипва визията ви и освен това позволява на мръсотията да попие в кожата, оставяйки трайна следа. Носете със себе си пакетче мокри кърпички и почиствайте незабавно всяка щета. Белите кожени кецове може да почистите и с кърпа, напоена с оцет. Той е чудесен за възвръщане на блясъка им. По-трудно се зацапват и по-лесно поддържат белите кецове на платформа като модела ни дамски кецове Deva. Платформата не само ви осигурява необходимата височина, но тя държи кецовете високо от земята и съответно далеч от праха и мръсотията.

 

maratonki-damski-beli

 

Как да сушим белите кецове

Подобно на пералнята сушилнята също е строго непрепоръчителна. Оставете чифта си да изсъхне  естествено. Пазете го от пряка слънчева светлина, източници на топлина и горещ въздух. Ако желаете да изсъхнат значително по-бързо, направете бели листове хартия на топки и ги пъхнете в кецовете. Те попиват влагата и подпомагат процеса на сушене. Задължително е листовете да са напълно бели. Наличието на цветен печат върху тях може да доведе до оцветяване на кецовете – листовете могат да пуснат боя върху мокрите обувки.

Допълнителни трикове:

  • - Изчеткайте петната и мръсотията, докато кецовете са сухи, преди да ги изперете. Така ще отстраните част от тях и няма да позволите проникването им в тъканта по време на пране.
  • - Съхранявайте ги правилно – далеч от боядисващи и цветни материи, на сухо и тъмно място, напълнени с хартии, за да не загубят формата си. И задължително почистени.
  • - Почиствайте ги след всяко обуване.
  • - Ако желаете бели кецове, при които зацапването не личи така лесно, изберете чифт с камъни като дамските ни кецове на платформа Ramina.

kecove-s-kamani

По-стари публикации