Дамите, жадуващи за по-дълги и по-слаби крака, имат лесен и бърз начин да се сдобият визуално с тях тази пролет. Обувките в остри върхове са идеално решение за тях. Оптическата измама се дължи на удължената предна част на обувката, която прави глезените и бедрата по-фини.

ostri-damski-obyvki

 

История на острите дамски обувки

Историята на обувките с остри върхове ни пренася назад във вековете до Средновековието, когато се появяват необичайни обувки с остри пръсти. Дължината им достигала понякога до цели 70 см. В по-нови времена острите обувки съотнасяме към модата от 50-те и 70-те години, когато стават значително по-удобни за носене. Изчезнали за кратко, те се появяват през 90-те години на 20-ти век като нашумяла модна тенденция. В този период моделите са силно заострени и правят ходилата на дамите, носещи големи номера, почти комични. Днес новите модели дамски обувки със заострени върхове не са толкова издължени и са подходящи както за дами, носещи малки номера, така и за притежателките на обувки с номер 40.

 

Модерни модели островърхи обувки за пролет 2021

Модерните в момента модели с остър връх са шпиц обувки с равна подметка, нисък плътен, дебел висок ток или с равна подметка, на които върховете са много по-къси от тези на предшествениците им през 90-те години и са подходящи и за притежателките на по-големи стъпала. Разнообразието от модели и цветови решения е голямо. Бутик ARENA ви предлага модерен модел дамски обувки със заострен връх Aluna във всички стандартни цветове, както и в ярки летни нюанси – морско синьо, черно, огнено червено, топъл оранж, мента, слънчево жълто, циклама, телесни цветове, както и в съчетания от няколко цвята – контрастни или допълващи се нюанси.

damski-obyvki-s-ostri-varhove

За почитателките на тънките каишки, прегръщащи глезена, предлагаме модел дамски обувки Ariah, изработен от еко велур и на удобен плътен 4-сантиметров ток, гарантиращ комфорт през дългите пролетни дни. Цветовите решения отново са съобразени с всеки вкус и дават възможност за хармонично съчетаване с повечето нюанси и тъкани в гардероба ви.

obyvki-ostri-damski

 

Най-добрият модел дамски обувки за визуално вталяване на бедрата

Всички обувки с издължени върхове правят краката ви по-дълги и по-фини, но ефектът е особено поразителен при избор на модел с цвета на кожата ви. Обувките в бежовата гама, които се сливат с цвета на тена, или черни заострени обувки, съчетани с чорапогащник в същия цвят, ви даряват с безкрайни бедра. Моделът ни дамски заострени обувки в телесната гама ALUNA BEIGE ще прибави сантиметри към ръста ви и ще ви зарадва с по-стройна фигура и по-фини прасци и бедра. Изработен е от качествен еко велур без блясък, за да се слее съвършено с кожата ви. Токът е удобен, за да не жертвате комфорта за красотата си.

damsko-obyvki-telesen-cvqt

Островърхите обувки с висок ток - тренд за пролет 2021

За почитателките на високите токове в Арена ви очакваме с островърхи дамски обувки от висок клас мек велур и класически ток с височина 8.5 см. Удобството е гарантирано, а елегантната ви визия ще впечатли всички. Разнообразието от цветове прави моделът подходящ за всяка дама, желаеща да добави доза лукс и класика към стила си и сантиметри към дължината на краката си. Подобен е и моделът ни SERENITY, който обещава да ви превърне с истинска сирена с удобния си стилен ток и бляскавата, приковаваща погледа кожа, решена в разнообразие от ярки и класически цветове.

proletni-damski-obyvki

 

За кого са подходящи дамските обувки със заострени върхове

Моделите на ток със заострени върхове са особено подходящи за дамите с нисък ръст и тесни стъпала, тъй като прилягат отлично към ходилата им и прибавят сантиметри към ръста им. Ако сте притежателка на по-широки стъпала, внимателно избирайте своя модерен заострен модел дамски обувки. Те не бива да притискат пръстите на краката ви, тъй като това би могло да причини дискомфорт, наранена кожа, затруднено кръвообращение и здравословни проблеми.

По-стари публикации По-нови