Бременността е вълнуващ период в живота на всяка жена. Заедно с нетърпеливото очакване, щастието и прекрасните моменти бременните имат своите неудобства и проблеми, свързани с намирането на подходящото облекло. Знаем, че на пазара се предлагат специални  дрехи за бременни, които осигуряват удобство и свобода на движенията, но какво правим с обувките? Техният избор е не по-малко важен за здравето на бъдещата майка.

obyvki-za-bremenni

Кои модели обувки не се препоръчват на бременната жена?

Ако очаквате своя наследник, откажете се от обувките на висок ток. По време на бременността центърът на тежестта се измества и обувките на висок ток могат да причинят сериозни болки в гърба. Този модел не може да осигури и нужната стабилност. Създавайки опасност от падане, те създават опасност за плода. Друг модел, който да избягвате, са обувките тип пантофки. Плоските модели по време на бременност, когато ставите са по-подвижни, могат да доведат до плоски ходила.

 

Какви обувки за изберете за празник по време на бременността?

Това, че не е удачно да носите обувки на висок ток, не означава, че трябва да жертвате красотата си по време на бременността. Елегантни обувки на до 4-сантиметров плътен ток ще поддържат крака ви и ще ви осигурят необходимото удобство и шик визия. Обърнете внимание, че моделите са подходящи за повод по време на бременността. За ежедневно носене имате нужда от допълнителна доза комфорт. Подходящи са основно за дами с по-тесни ходила. Ако краката ви са значително отекли и обувките ви притесняват, пропуснете този модел, за да не затрудните допълнително кръвообращението на ходилата.

Моделът дамски обувки на ток Ilayza, предлаган от нашия бутик ARENA, е подходящ за празника на бременната жена особено в по-ранните периоди на бременността. Плътният ток с височина от 2.5 см, мекият висококачествен велур осигуряват комфорт, а заостреният връх придава фино излъчване на крака. Обувките са затворени и поддържат идеално ходилото. Тези стилни и изящни дамски обувки за бременни предлагаме във феерия от цветове, за да откриете лесно правилния за вашия повод - морско синьо, сладка мента, огнен оранж, очарователна фуксия, класически черен и бежов цвят.

ravni-obyvki

 

Кои модели обувки са подходящи за ежедневието по време на бременността?

Ключовата дума тук е комфорт. Бременните дами следва да избират модели, които не стягат краката им и осигуряват стабилна опора при ходене. По време на късната бременност ходилата често са отекли и подути от тежестта. Това е моментът да се сдобиете с чифт леки, удобни дамски обувки с ниска пета или ниска платформа. Най-добре е изборът ви да се спре на затворени обувки, тъй като поддържат глезените и ставите за разлика от чехлите и джапанките. Моделът ни дамски обувки DEANA е едновременно комфортен и красив. Ниската платформа, разнообразието от очарователни цветове, качествената естествена кожа, заоблената и свободна предна част на обувката и прецизната изработка ще ви накарат да се влюбите в този модел дамски обувки.

damski-obyvki-za-bremenni

 

Какви спортни обувки да изберат бременните жени?

Бременните дами не спортуват активно, но дългите разходки на чист въздух и движението са повече от препоръчителни. За тях са необходими удобни спортни обувки, осигуряващи комфорт на отеклите ходила. Моделът ни дамски спортни обувки Tenida е изработен от текстил и дава възможност на краката на дишат. Предлагаме го в свежи цветове за настроение и в класическо бяло, което не привлича слънчевите лъчи и не спарва краката.

sportni-obyvki-za-bremenni

 

Как да изберем материя за обувките по време на бременността?

Освен правилния модел, подметка и височина, материалът, от който са изработени дамските обувки, които ще носите по време на бременността, не е без значение. Давайте предпочитание на обувки, изработени от естествени материали – естествена кожа, естествен велур. През топлия сезон краката ви ще „дишат“ в тях, а през зимата ще са предпазени от студа. Моделът ни пролетни обувки от естествена кожа DEANA е лек и удобен, изработен от дишаща естествена кожа и идеален за бременната жена.

damski-obyvki-za-bremennostta

По-стари публикации По-нови