Изделията от естествена кожа се отличават със своите качество и дълъг живот. Обувките от естествена кожа са предпочитани от дамите, държащи на класата, комфорта и стила. Убедени сме, че имате в гардероба си поне един чифт обувки, изработени от висококачествена естествена кожа. Поради по-високата им цена е добре да знаете как правилно да се грижите за тях, за да удължите живота им и да запазите добрия им вид възможно най-дълго.

 

obyvki-estestvena-koja

 

Как да почистваме обувките от естествена кожа?

 Полезно за естествената кожа е прясното мляко. Продуктът от вашата кухня ще почисти обувките ви и ще върне блясъка им. Ако държите да изберете продукт, специално разработен за грижа за естествената кожа, на пазара има разнообразие от пяна и спрейове, които не само почистват обувките и но удължават живота на кожата.  Нанасят се с мека кърпа или мека четка. Ако материята е естествен велур, грижата трябва да е по-специална. Естественият велур пазете от влагата, която може да го деформира и го почиствайте само със специално предназначена за целта суха четка. В онлайн магазин Арена ще откриете разнообразие от модели дамски обувки от естествен велур за всеки повод.

 

boti-estestvena-koja

 

Как да поддържаме обувките от естествена кожа?

На пазара са налични разнообразни продукти, предназначени за грижа за естествената кожа под формата на гелове, кремове, пасти и спрейове. Всички те имат специфично въздействие върху кожата и конкретна цел. Ако производителят на вашите обувки от естествена кожа е пропуснал да отбележи препоръки и правила за поддръжката им, може да следвате следните съвети за правилно почистване и грижа:

  • Предпочитайте продукти на водна основа за обувките от естествена кожа. Те проникват дълбоко в кожата, подхранват я и подпомагат поддържането на естествените ѝ качества и предимства.
  • За грижата за зимни боти и обувки от естествена кожа, на които искате да подобрите водоустойчивостта и да се радвате на сухи крака, изберете импрегниращи препарати.
  • Нанасяйте пестеливо пастата. Прекомерната употреба ще доведе до натрупването ѝ върху обувките ви, а това може да предизвика напукване и лющене.
  • За обувките от цветна естествена кожа най-удачният препарат за третиране е безцветната боя или консервант, подходящи за възстановяване на цвета.

 

В онлайн магазин Арена ще откриете многообразие от кожени обувки в различни цветове – подходящи за всеки вкус и стил, лесни за съчетаване с различни облекла и следващи световните модни тенденции. Несравнимо удобен за носене, лек и висококачествен, моделът ни дамски обувки от естествена кожа Safari  e идеално решение за пролетта. Ако се нуждаете от обувки от естествена кожа за работа, Ornela е моделът за вас. Елегантен и стилен, изработен от естествена кожа в различни цветове, той е подходящ и за офиса, и за дълга разходка след това. Любителите на пантофките ги очаква моделът HRISI от естествена кожа с изящни флорални акценти.

 

estestvena-koja-obyvki

 

Как да почистим и поддържаме обувките от естествена кожа при смяна на сезоните?

Смяната на сезоните е свързана с грижа, почистване и прибиране на обувките, които сме носили през последните месеци. Пролетта е време да приберете ботите. Прегледайте ги за деформации и щети,нуждаещи се от ремонт, внимателно ги почистете, напълнете ги с хартия, за да запазят формата си, поставете ги в кутия и ги съхранявайте далеч от източници на топлина.  Ботите от естествена кожа осигуряват ненадминат комфорт през зимата, сухи и топли крака без изпотяване. За да запазят дълго красотата си и качествата на кожата, те се нуждаят от специална грижа през зимата. Солта в снега е враг на естествената кожа. Не допускайте да остава дълго по ботите ви.

Калта  се премахват от обувките естествена кожа със специално създадена за целта четка. Ако са мокри, оставете ги внимателно да изсъхнат на стайна температура и далеч от източник на топлина. Сушенето в близост до печка може да доведе до промяна на формата им и трайно увреждане на кожата.

Препоръчваме ви да се снабдите и със специален препарат като вазелин, предпазващ естествената кожа в лошото време.

В магазина ни ще откриете боти от естествена кожа, осигуряващи ви топлина, комфорт и сигурност в снега като моделът ни Harmony с топла подплата. Решен в различни цветове за всеки вкус, той се предлага на промоционална цена.

 

zimni-obyvki-estestvena-koja

 

По-стари публикации По-нови