ДАМСКИ САНДАЛИ В КЛАСИЧЕСКО СИНЬО – ЦВЕТЪТ НА

2020-ТА ГОДИНА

        За основен цвят на 2020-та година е определен класическият син цвят, който се асоциира с безбрежното море, волното небе, безкрайния океан – неща, които създават усещане за свобода, спокойствие и удовлетвореност от живота. На пръв поглед семпъл, класическият син цвят е прекрасен за комбинация и дрехите, и обувките, които са създадени с тази прекрасна багра, изглеждат наистина невероятно и просто спират дъха. Ние, от сайта https://www.iarena.bg/, ви представяме модели дамски сандали, които предлагаме в класическо синьо. Сами може да се уверите колко модерни и актуални ще бъдете според модните тенденции, носейки прекрасните ни сандали. Класическият син цвят внушава мир и спокойствие на човешката душа. Облагородявайки визията си с класическо синьо, вие подсъзнателно ще въздействате по позитивен начин на околните и ще радвате очите им с безупречния си аутфит. Представяме ви няколко модела, които са изработени с различни материали и имат разнообразен дизайн, но това, което ги обединява, е цветът – класическо синьо.

Сандали, изработени от кадифе в класическо синьо

      Нежното на допир кадифе е използвано като основен материал при дамските сандали на ток Patrisha – Blue за създаване на един ефектен и изключително привлекателен модел. Стилният дизайн съчетан с висок и тънък ток, както и нежната материя в класическо синьо, правят модела дълбоко желан. Той олицетворява уверената, вярваща в своите собствени сили жена, която внушава спокойствие и самочувствие.

      Интересна е историята на материала кадифе. В далечното минало то било достъпно само за хората с т.нар. синя кръв поради високата му цена. Обикновените хора нямали финансовата възможност да си позволят закупуването на този прекрасен плат, наречен кадифе. Това била привилегия само за аристокрацията. Кадифето в древността се е появило първо в земите на Древен Китай. Китайците успели първи да го изтъкат и поради прекрасната му текстура и мекота при допир, този плат не останал за дълго незабележим извън границите на Китай. Скоро след това кадифето било търсено в страните от Близкия Изток и в Египет. Когато този плат се прочул извън пределите на Китай за него станали желаещи и хората, които живеели на континента Европа. Кадифето започнало да се пренася на далечни разстояния. То било купувано за колосални суми, тъй като висококачествената материя се добивала трудно и се тъчала от копринена прежда. Кралете, кралиците, принцовете и принцесите, както и техните приближени носели дрехи от този изящен плат, но за бедните хора той бил недостъпен. Затова през вековете с цел кадифето да започне да бъде продавано на по-ниска цена и да може да бъде купено и от хора, които нямали знатно потекло или забележителни финансови ресурси, то започнало да се тъче от лен, изкуствена коприна и памук. По този начин качествата на плата леко се променили, но поради дефицитността на естествената коприна било невъзможно кадифето да се тъче в достъпни количества за желаещите да носят дрехи от този прекрасен плат. В средата на XIII-ти век се установили правила, които трябвало да бъдат спазвани при тъкането на кадифе. Това се случило във Венеция. До голяма степен производството на кадифе в днешни дни следва правилата от преди 8 века като разбира се, има подобрения с цел текстурата и качествата на кадифето да бъдат подобрени. През Средновековието кадифето било оцветявано основно в три багри – червено, черно и лилаво. В нашето съвремие се произвежда кадифе във всички възможни разцветки. Кадифето основно се характеризира с ярък, наситен цвят, плътна и нежна на допир текстура, която е резултат от гъстия мъх, който е дълъг половин см в лицевата страна на плата. В съвременността се предлага гладко кадифе, стреч кадифе, сатенено и щамповано кадифе. Типичен пример за дамски сандали в сатенено кадифе и в цвят класическо синьо е моделът Zinnia – Blue. Това са едни прекрасни дамски сандали на висок ток със затворена част в областта на петите и с каишка в областта на глезена. Моделът Zinnia – Blue е подходящ както за ежедневието, така и за специални случаи.

 

Дамски сандали от еко велур в класическо синьо

     Ние предлагаме сандали, които са изработени от висококачествен еко велур. Един от прекрасните ни модели в разцветка класическо синьо са сандалите Flor – Blue, които съчетават в себе си елегантност, висок ток, интересен дизайн, включващ преплетени велурени ленти и връзки отпред. Моделът комбинира материите еко велур и мрежа и се получава изящен модел, достоен за най-разнообразни поводи.

 

       Велурът няма такава богата история като кадифето, но и неговата метаморфоза през последните години е забележителна. Типичният, традиционен велур е придобиван от телешка, овча или свинска кожа. Чрез умело пясъчно шлифоване на кожата от вътрешната й страна се постига забележителен ефект – създаване на велур с мекота на кадифе. В днешни дни поради тенденциите да се избягва употребата на животинска кожа и да се създава подобие, което по нищо да не се отличава в качествено отношение, води до производството на еко велур – висококачествен материал, придобит от рециклирани полиестерни влакна. Еко велурът е еластичен и устойчив материал. Той е мек на допир. Обувките, произведени от еко велур имат забележителни качества и се отличават със своята издръжливост. Определено ще останете очаровани от моделите, които предлагаме. Типичен пример за дамски сандали от еко велур в класическо синьо е Lorry - Blue. Моделът се характеризира с интересния си дизайн с декорация от цветенца отпред, в областта на пръстите. Сандалите се закопчават с каишка на глезена и са наистина ефектни. Класическият син цвят ги прави и актуални с последните модни тенденции.

    Ние предлагаме и модели, които са комбинация от еко велур и други матирали. Например дамските сандали на ток Ivonne – Bluе са съчетание от еко велур и еко кожа. Сандалите Beatris – Blue са резултат от комбиниране на еко велур и силикон.

Дамски сандали на ток в класическо синьо от еко кожа

     Дамските сандали на платформа Mira - Blue са елегантен модел, представящ стилни летни отворени обувки в класическо синьо. Те са изработени от еко кожа. Този материал, подобно на еко велура е създаден, за да не се употребява животинска кожа, която е дефицитна. Същевременно еко кожата има сходни качества с естествената кожа и е по-достъпна за широк кръг потребители във финансово отношение. По отношение на текстурата тя до голяма степен симулира естествената кожа. Мека е при допир и има висока степен на пропускливост на въздуха. Поддържа се лесно. Еко кожата не причинява алергии. Тя е един съвременен успешен материал, с който се произвеждат обувки, чанти, портмонета и др. Еко кожата е една успешна съвременна иновация.

 

      Ние предлагаме модели, които са съчетание от еко кожа и лачен ефект. Такъв е случаят с модела дамски сандали Stella – Blue, Moni – Blue, LIV – Blue. Обновете гардероба си за пролетта и лятото. Освежете визията си със сандали в класическо синьо. Носете дамски сандали в цвета на буйното и волно морето, свободното и безкрайно небе. Отдайте се на мечтателност и релакс с този прекрасен цвят, обявен за багра на 2020-та година и вдъхновете ежедневието си с изящните модели на https://www.iarena.bg/.

 

По-стари публикации По-нови